Sposób przygotowania:
Boczek z grilla z czerwoną cebulą (uniwersalny)Marynata:
Przyprawy przesypać o miseczki i wymieszać z olejem.
Przygotowanie boczku do marynowania i marynowanie:
Boczek należy umyć i osuszyć.
Następnie mięso dokładnie natrzeć przygotowaną marynatą i naszpikować czosnkiem.
(Za pomocą noża zrobić w mięsie małe nacięcia i w powstałe otworki powciskać kawałki czosnku.)
Całość przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki - najlepiej na całą noc.
Przygotowanie do grillowania:
Mięso wyjąć z lodówki i pokroić w plastry.
Następnie delikatnie je rozklepać (tłuczkiem do mięsa).
Wszystkie kawałki ułożyć na tacce do grilla i przenieść na ruszt.
Grillowanie:
Boczek grillować o miękkości - co jakiś czas przewracając na druga stronę.
Pieczenie w piekarniku:
Mięso upiec w kawałku w 180 stopniach - podlewając odrobiną wody.
Na patelni:
Patelnię wysłać folia aluminiową i ułożyć na niej plastry boczku. Dalej postępować - tak jak przy grillowaniu.
Gotowe mięso podawać z czerwoną cebulą.