Sposób przygotowania:
Karkowka z suszonymi grzybami
Karkówkę umyć i pokroić w plastry 2 cm. Grzyby wcześniej namoczyć. Mięso doprawiamy z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do mies. Obsmażamy na rozgrzanym oleju 3-4 minuty z obu stron. Cebulę pokroić w piórka.
Na dnie naczynia żaroodpornego rozłożyć suszone grzyby (wcześniej namoczone), następnie wykładamy mięso wraz z tłuszczem ze smażenia, posypujemy świeżym tymiankiem i cebulą. Wlewamy pół szklanki wody z grzybów i doprawiamy po wierzchu.
Przykrywamy naczynie i pieczemy 1,5 godziny w 180 stopniach.
Na dnie naczynia żaroodpornego rozłożyć suszone grzyby (wcześniej namoczone), następnie wykładamy mięso wraz z tłuszczem ze smażenia, posypujemy świeżym tymiankiem i cebulą. Wlewamy pół szklanki wody z grzybów i doprawiamy po wierzchu.
Przykrywamy naczynie i pieczemy 1,5 godziny w 180 stopniach.