iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Duszona karkówka z grzybami i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taka karkówka rozpływa się w ustach, jest miękka, aromatyczna a do tego świetny sosik od jej pieczenia do polania.

Duszona karkówka z grzybami i warzywami

Składniki:

Duszona karkówka z grzybami i warzywami

 

Sposób przygotowania:

Duszona karkówka z grzybami i warzywami

ETAP 1:

Mieszamy ze sobą papryki, dodajemy rozgnieciony czosnek, sos sojowy.

Karkówkę kroimy w średniej grubości plastry, nacieramy marynatą. Lekko solimy i pieprzymy, odstawiamy na 30 minut.

Następnie przekładamy do brytfanki i obsmażamy. Papryki, cebulę i grzyby ogórki, należy pokroić w kostkę.

Przekładamy do mięsa. Zalewamy 1 szklanką wody, dodajemy listki. Dusimy całość 40 minut.

Następnie parzymy pomidory, zdejmujemy skórkę i miksujemy.

Dodajemy do mięsa, dusimy jeszcze 20 minut.