Sposób przygotowania:
Leśna karkówka z grzybami i suszonymi pomidorami
Opłukane grzyby zalewamy dwoma szklankami wody. Czekamy aż napęcznieją.
Mięso rozbijamy tłuczkiem. Z każdej strony oprószamy solą i pieprzem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 1 h w temperaturze 180 stopni C.
Grzyby gotujemy przez pół godziny (w wodzie, w której się moczyły). Dokładamy rozmaryn i suszone pomidory pokrojone w cienkie paseczki. Gotujemy ok. 5 min.
Zabielamy śmietaną i zagęszczamy łyżką mąki. Solimy i pieprzymy do smaku. Upieczoną karkówkę polewamy przygotowanym sosem.
Danie podajemy z kaszą gryczaną i z ulubionymi dodatkami.
Mięso rozbijamy tłuczkiem. Z każdej strony oprószamy solą i pieprzem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 1 h w temperaturze 180 stopni C.
Grzyby gotujemy przez pół godziny (w wodzie, w której się moczyły). Dokładamy rozmaryn i suszone pomidory pokrojone w cienkie paseczki. Gotujemy ok. 5 min.
Zabielamy śmietaną i zagęszczamy łyżką mąki. Solimy i pieprzymy do smaku. Upieczoną karkówkę polewamy przygotowanym sosem.
Danie podajemy z kaszą gryczaną i z ulubionymi dodatkami.
Jagoda.L