Sposób przygotowania:
Leśna karkówka z grzybami, dynią i papryką
Grzyby zalewamy szklanką wody. Moczymy aż zmiękną, najlepiej przez noc. Gotujemy je przez ok. 30 minut. Rozbitą karkówkę opruszamy z każdej strony solą i pieprzem. Następnie smarujemy ketchupem.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Po upływie 30 minut wykładamy na nią podsmażoną dynię, paprykę pokrojoną w paseczki i piórka cebuli. Wierzch smarujemy majonezem.
Posypujemy serem uprzednio startym na tarce na dużych oczkach. Pieczemy jeszcze przez jakieś 20-30 minut.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Po upływie 30 minut wykładamy na nią podsmażoną dynię, paprykę pokrojoną w paseczki i piórka cebuli. Wierzch smarujemy majonezem.
Posypujemy serem uprzednio startym na tarce na dużych oczkach. Pieczemy jeszcze przez jakieś 20-30 minut.
MAR3K