Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1314]

Łosoś pieczony ze szparagami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, szybkie i proste danie pełne wartościowych składników, a do tego lekkie i smaczne. Polecam na obiad lub kolację.

Łosoś pieczony ze szparagami

Składniki:

Łosoś pieczony ze szparagami

 

Sposób przygotowania:

Łosoś pieczony ze szparagami

ETAP 1:

Łosoś pieczony ze szparagami
Szparagi myjemy. Odłamujemy zdrewniałe końcówki.

Warzywa myjemy. Cukinię obieramy i kroimy w plasterki, z obu stron posypujemy je solą, oregano i bazylią. Paprykę kroimy w paseczki. Ze szparagów odłamujemy zdrewniałe końcówki.

ETAP 2:

Łosoś pieczony ze szparagami
Łososia wraz z warzywami układamy w naczyniu do pieczenia.

Łososia pozbawiamy ości i skórki, z obu stron oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. Łososia układamy w naczyniu do pieczenia. Dookoła układamy cukinię i paprykę, warzywa skrapiamy oliwą. Na łososiu układamy szparagi. Potrawę pieczemy w 200 st. C przez 25 minut.