Sposób przygotowania:
Karkówka zapiekana z cebulą
Karkówkę pokroić na plastry o grubości ok 1-1,5 cm. Przyprawy wymieszać i natrzeć dokładnie karkówkę. Cebulę pokroić w pół plastry. W naczyniu żaroodpornym ułożyć karkówkę i pokrojoną cebulę, przykryć pokrywką.
Odstawić na kilka godzin aby mięso przeszło przyprawami, można odstawić tez na cała noc.
Potem wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i piec ok 60 minut, pod koniec pieczenia można naczynie odkryć aby karkówka się przyrumieniła.
Gotową karkówkę podałam z ziemniakami i surówką z pora.
Odstawić na kilka godzin aby mięso przeszło przyprawami, można odstawić tez na cała noc.
Potem wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i piec ok 60 minut, pod koniec pieczenia można naczynie odkryć aby karkówka się przyrumieniła.
Gotową karkówkę podałam z ziemniakami i surówką z pora.
SylaUla