Sposób przygotowania:
Kasza gryczana z dynią i jarmużemETAP 1
Kaszę gryczaną gotujemy na sypko. Ugotowaną przykrywamy i pozostawiamy, by „doszła”.
ETAP 2
Dynię kroimy w kostkę. Przekładamy ją do naczynia żaroodpornego, oprószamy solą, pieprzem, majerankiem, tymiankiem i skrapiamy olejem. Gotową pieczemy w 180°C do miękkości i wyjmujemy z piekarnika.
ETAP 3
Filet z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą do kurczaka i przysmażamy go na oleju.
Ser feta kroimy w kostkę.
ETAP 4
Z jarmużu usuwamy grube łodygi. Pozostałe części liści kroimy na mniejsze części.
ETAP 5
Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy delikatnie na oleju. Do zrumienionej dodajemy jarmuż i przysmażamy go do momentu jak zmięknie. W trakcie smażenia delikatnie go solimy. Do gotowego jarmużu dodajemy kaszę. Gdy ta będzie ciepła, dodajemy pozostałe przygotowane składniki dania, czyli filet, dynię oraz ser. Całość mieszamy i doprawiamy ostatecznie do smaku. Podajemy.
SylaUla
gusia1000