Sposób przygotowania:
Karkówka z pieczarkami zapiekana w majonezie
Karkówkę lekko rozbijamy. Z każdej strony opruszamy solą i pieprzem. Wykładamy na blachę do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy przez 30 minut. Podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę i pieczarki pokrojone w plastry.
Majonez łączymy z śmietaną i czosnkiem (przeciśnięty przez praskę). Solimy i pieprzymy do smaku. Warzywa wykładamy na mięso. Smarujemy sosem. Pieczemy jeszcze przez 10-15 minut.
Majonez łączymy z śmietaną i czosnkiem (przeciśnięty przez praskę). Solimy i pieprzymy do smaku. Warzywa wykładamy na mięso. Smarujemy sosem. Pieczemy jeszcze przez 10-15 minut.
Marzena1968