Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Karkówka z pieczarkami zapiekana w majonezie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Przepyszne sycące mięso z pieczarkami. Karkówka przygotowana według tego przepisu jest bardzo krucha i soczysta.

Karkówka z pieczarkami zapiekana w majonezie

Składniki:

Karkówka z pieczarkami zapiekana w majonezie

 

Sposób przygotowania:

Karkówka z pieczarkami zapiekana w majonezie
Karkówkę lekko rozbijamy. Z każdej strony opruszamy solą i pieprzem. Wykładamy na blachę do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy przez 30 minut. Podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę i pieczarki pokrojone w plastry.

Majonez łączymy z śmietaną i czosnkiem (przeciśnięty przez praskę). Solimy i pieprzymy do smaku. Warzywa wykładamy na mięso. Smarujemy sosem. Pieczemy jeszcze przez 10-15 minut.