Sposób przygotowania:
Karkówka w keczupie
Karkówkę pokroić w plastry. W misce wymieszać keczup, oregano i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać pokrojoną karkówkę i wymieszać aby marynata pokryła mięso.
Zawartość miski przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułożyć cebulę pokrojoną w półplastry. Naczynie przykryć i odstawić do lodówki na minimum godzinkę.
Potem naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać przez godzinę.
Gotową karkóweczkę podałam z ziemniakami i mizerią.
Zawartość miski przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułożyć cebulę pokrojoną w półplastry. Naczynie przykryć i odstawić do lodówki na minimum godzinkę.
Potem naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać przez godzinę.
Gotową karkóweczkę podałam z ziemniakami i mizerią.
Marika-
Magdalena88