migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Karkówka w keczupie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszny i sycący obiadek. Karkówka zapiekana w keczupie z dodatkiem cebulki . Do tego ziemniaczki i mizeria. Po prostu obiad palce lizać.

Karkówka w keczupie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karkówka w keczupie

 

  • 800-900 g karkówki
  • 400 g keczupu
  • 1 łyżka oregano
  • 2 duże ząbki czosnku
  • 2 cebule

Sposób przygotowania:

Karkówka w keczupie
Karkówkę pokroić w plastry. W misce wymieszać keczup, oregano i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać pokrojoną karkówkę i wymieszać aby marynata pokryła mięso.

Zawartość miski przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułożyć cebulę pokrojoną w półplastry. Naczynie przykryć i odstawić do lodówki na minimum godzinkę.

Potem naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać przez godzinę.

Gotową karkóweczkę podałam z ziemniakami i mizerią. 
Karkówka w keczupie
W misce wymieszać keczup, oregano i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Karkówka w keczupie
Dodać pokrojoną karkówkę i wymieszać aby marynata pokryła mięso.
Karkówka w keczupie
Zawartość miski przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułożyć cebule pokrojona w półplastry.
Karkówka w keczupie
Potem naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać przez godzinę.