Sposób przygotowania:
Karmelizowane buraki z orzechami na rukoli
Buraki szorujemy i gotujemy w wodzie z dodatkiem soli do miękkości. Obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Buraki możemy ugotować wcześniej, pokroić i zamrozić. Wtedy przygotowanie sałatki będzie znaczniej krótsze.
Na patelni rozgrzewamy olej z balsamico i miodem. Gdy całość się połączy a patelnia rozgrzeje układamy plasterki buraka. Przesmażamy z obu stron. Przestudzamy.
Na talerzach układamy rukolę a na niej wianuszek z karmelizowanych buraków.
Całość posypujemy orzechami włoskimi, polewamy powstałym przy karmelizowaniu sosem oraz doprawiamy sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy olej z balsamico i miodem. Gdy całość się połączy a patelnia rozgrzeje układamy plasterki buraka. Przesmażamy z obu stron. Przestudzamy.
Na talerzach układamy rukolę a na niej wianuszek z karmelizowanych buraków.
Całość posypujemy orzechami włoskimi, polewamy powstałym przy karmelizowaniu sosem oraz doprawiamy sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Magdalena88
Marika-
niezły kąsek
zbysiowa