Sposób przygotowania:
Karmelizowane orzechy w waflu
Orzechy włoskie wyłuskać po rozbiciu ze skorupek a potem je pokroić na drobniejsze kawałki. Do garnka najlepiej takiego z grubym dnem włożyć margarynę, cukier i miód i podgrzewać do rozpuszczenia wszystkich składników.
Następnie włożyć pokrojone orzechy i gotować około 10 minut. Tak przygotowaną masą posmarować wafel i przykryć drugim waflem. Docisnąć aby masa przykleiła się do wafli.
Pozostawić na noc albo przynajmniej na kilka godzin. Pokroić ostrym nożem na mniejsze kawałki.
Następnie włożyć pokrojone orzechy i gotować około 10 minut. Tak przygotowaną masą posmarować wafel i przykryć drugim waflem. Docisnąć aby masa przykleiła się do wafli.
Pozostawić na noc albo przynajmniej na kilka godzin. Pokroić ostrym nożem na mniejsze kawałki.