Sposób przygotowania:
Karmelowy krem
Trzy łyżeczki żelatyny rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody ( około 3-4 łyżeczki). Cztery żółtka oraz trzy łyżki cukru pudru dobrze ubić ze sobą, a następnie dodać to do gotującej się na bardzo małym ogniu dwie szklanki śmietany. Składniki bardzo dobrze wymieszać ze sobą. Cukier oraz kilka łyżeczek wody zagotować na ogniu mieszając, aż powstanie masa o konsystencji syropu o złotym kolorze. Ugotowaną masę karmelową - powstałą z cukru delikatnie dodawać do masy ze śmietany i całość ubijać ostrożnie na puszysty krem. Do tego wlać również ostrożnie żelatynę i dobrze wymieszać. Gotowy krem karmelowy wsadzić do lodówki, aby stężał i schłodził się, a następnie można podawać go samego lub jako dodatek do jakiegoś deseru. Smacznego !