Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Karola szaszłyki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kto przygotowywał takie szaszłyki z mięsem mielonym w papryczkach??Można zapiekać w piekarniku lub na grillu. Polecam.

Karola szaszłyki

Składniki:

Karola szaszłyki

 

Sposób przygotowania:

Karola szaszłyki

ETAP 1:

Karola szaszłyki

1. Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, papryką oraz majerankiem, wsypujemy bułkę tartą i wyrabiamy mięso.

2. Papryczki kroimy na 3 części i usuwamy nasiona.

3. Każdą część papryczki nadziewamy mięsem.

ETAP 2:

Karola szaszłyki

4. Cebulę obieramy, kroimy w krążki, ogórki kroimy w plasterki.

5. Ziemniaki obieramy i również kroimy w grubsze plastry, solimy.

6. Wszystkie składniki nadziewamy na przemian na wykałaczkę do szaszłyków.

7. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.

ETAP 3:

8. Gotowe.

9. Smacznego.