Sposób przygotowania:
Risotto z jesiennymi warzywami i gruszką
Mięso myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku, kroimy w dużą kostkę. Czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Warzywa myjemy i obieramy marchewkę i dynię. Marchewkę kroimy w talarki, paprykę, dynię w kostkę. Gruszkę myjemy i usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w dużą kostkę.
Na patelnie wkładamy masło, mięso, czosnek oraz marchewkę, smażymy przez około 10 minut. Wlewamy rosół i dodajemy pozostałe warzywa oraz ryż. Gotujemy do miękkości mięsa i warzyw. Na samym końcu doprawiamy do smaku.
Na patelnie wkładamy masło, mięso, czosnek oraz marchewkę, smażymy przez około 10 minut. Wlewamy rosół i dodajemy pozostałe warzywa oraz ryż. Gotujemy do miękkości mięsa i warzyw. Na samym końcu doprawiamy do smaku.