kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Risotto z jesiennymi warzywami i gruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne jesienne risotto. Przygotowane z dodatkiem dyni, marchewki i papryki oraz gruszki. Polecam na obiad.

Risotto z jesiennymi warzywami i gruszką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Risotto z jesiennymi warzywami i gruszką

 

Sposób przygotowania:

Risotto z jesiennymi warzywami i gruszką
Mięso myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku, kroimy w dużą kostkę. Czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Warzywa myjemy i obieramy marchewkę i dynię. Marchewkę kroimy w talarki, paprykę, dynię w kostkę. Gruszkę myjemy i usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w dużą kostkę.
Na patelnie wkładamy masło, mięso, czosnek oraz marchewkę, smażymy przez około 10 minut. Wlewamy rosół i dodajemy pozostałe warzywa oraz ryż. Gotujemy do miękkości mięsa i warzyw. Na samym końcu doprawiamy do smaku.
Risotto z jesiennymi warzywami i gruszką
Umyte mięso kroimy w sporą kostkę, czosnek w kosteczkę.
Risotto z jesiennymi warzywami i gruszką
Obrane warzywa i gruszkę kroimy w kostkę.
Risotto z jesiennymi warzywami i gruszką
Do marchewki, mięsa, ryżu dolewamy rosół i gotujemy.
Risotto z jesiennymi warzywami i gruszką
Na końcu dodajemy pokrojone papryki i dynie.