Sposób przygotowania:
Najprostsze szaszłyki - z kiełbasy i warzyw
Cukinie razem ze skórką pokroić w plastry. Wybrałam małe sztuki bo ładniej się prezentują ale można dać jedną większą i plasterki przekroić na pół lub w ćwiartki.
Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w dużą kostkę. Cebule obrać, pokroić w ćwiartki i każdą ćwiartkę rozdzielić na 2-3 części. Pieczarki przekroić na pół.
Kiełbasę pokroić w plastry o grubości ok 1,5 cm. Wszystkie pokrojone składniki przełożyć do dużej miski. Skropić olejem i posypać przyprawą. Delikatnie wymieszać.
Następnie na patyki nadziewać składniki wedle własnych upodobań.
Gotowe szaszłyki grillować ze wszystkich stron aż kiełbasa się przyrumieni.
Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w dużą kostkę. Cebule obrać, pokroić w ćwiartki i każdą ćwiartkę rozdzielić na 2-3 części. Pieczarki przekroić na pół.
Kiełbasę pokroić w plastry o grubości ok 1,5 cm. Wszystkie pokrojone składniki przełożyć do dużej miski. Skropić olejem i posypać przyprawą. Delikatnie wymieszać.
Następnie na patyki nadziewać składniki wedle własnych upodobań.
Gotowe szaszłyki grillować ze wszystkich stron aż kiełbasa się przyrumieni.
SylaUla
Sierra Papa