Sposób przygotowania:
Szaszłyki z kabanosami, warzywami i gruszką
1. Kabanosy kroję na mniejsze kawałki. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w kostkę. Cebulki obieram i przekrawam na pół. Cukinię kroję w grubsze plastry. Gruszkę obieram i kroję w grubszą kostkę.
2. Na patyczki do szaszłyków nabijam naprzemiennie paprykę, kabanosy, cebulę, cukinię, gruszkę oraz pomidorki cherry.
3. Szaszłyki skrapiam olejem i oprószam solą, pieprzem oraz przyprawą do grilla. Szaszłyki układam na grillu i grilluję po około 10 minut z każdej strony.
2. Na patyczki do szaszłyków nabijam naprzemiennie paprykę, kabanosy, cebulę, cukinię, gruszkę oraz pomidorki cherry.
3. Szaszłyki skrapiam olejem i oprószam solą, pieprzem oraz przyprawą do grilla. Szaszłyki układam na grillu i grilluję po około 10 minut z każdej strony.