Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Szaszłyki z kabanosami, warzywami i gruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 300
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szaszłyki z kabanosami, warzywami i gruszką- doskonała przekąska na imprezę pod chmurką. Warto je przygotować.

Szaszłyki  z kabanosami, warzywami i gruszką

Składniki:

Szaszłyki z kabanosami, warzywami i gruszką

 

  • 4 kabanosy drobiowe,
  • 1 papryka czerwona,
  • 4 małe cebule,
  • 1 cukinia,
  • 1 gruszka,
  • 8 sztuk pomidorków cherry,
  • 1 łyżka oleju,
  • sól,
  • pieprz,
  • przyprawa do grilla.

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z kabanosami, warzywami i gruszką
1. Kabanosy kroję na mniejsze kawałki. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w kostkę. Cebulki obieram i przekrawam na pół. Cukinię kroję w grubsze plastry. Gruszkę obieram i kroję w grubszą kostkę.

2. Na patyczki do szaszłyków nabijam naprzemiennie paprykę, kabanosy, cebulę, cukinię, gruszkę oraz pomidorki cherry.

3. Szaszłyki skrapiam olejem i oprószam solą, pieprzem oraz przyprawą do grilla. Szaszłyki układam na grillu i grilluję po około 10 minut z każdej strony.