kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Risotto z cukinią i jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne risotto. Przygotowane na mięsie drobiowym z dodatkiem cukinii i jabłek. Polecam.

Risotto z cukinią i jabłkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Risotto z cukinią i jabłkiem

 

Sposób przygotowania:

Risotto z cukinią i jabłkiem
Mięso myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku, kroimy w sporą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy na kosteczkę. Na patelnie wlewamy olej, wkładamy pokrojone warzywa i mięso, smażymy razem przez 5 minut. Wlewamy bulion i wsypujemy ryż, gotujemy na małym ogniu.

Cukinię myjemy i kroimy w półplastry. Jabłka myjemy i kroimy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Pokrojoną cukinie i jabłka dokładamy do risotta.

Na samym końcu doprawiamy do smaku i posypujemy pokrojoną natką pietruszki.
Risotto z cukinią i jabłkiem
Obrana cebulę i czosnek kroimy na drobno.
Risotto z cukinią i jabłkiem
Umytą cukinię kroimy w półplastry, jabłka w kostkę,
Risotto z cukinią i jabłkiem
Podsmażone mieso_, cebulę i czosnek gotujemy w brulionie.
Risotto z cukinią i jabłkiem
Pokrojone jabłka i cukinie dokładamy do górującego się risotta.