Sposób przygotowania:
Risotto z cukinią i jabłkiem
Mięso myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku, kroimy w sporą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy na kosteczkę. Na patelnie wlewamy olej, wkładamy pokrojone warzywa i mięso, smażymy razem przez 5 minut. Wlewamy bulion i wsypujemy ryż, gotujemy na małym ogniu.
Cukinię myjemy i kroimy w półplastry. Jabłka myjemy i kroimy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Pokrojoną cukinie i jabłka dokładamy do risotta.
Na samym końcu doprawiamy do smaku i posypujemy pokrojoną natką pietruszki.
Cukinię myjemy i kroimy w półplastry. Jabłka myjemy i kroimy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Pokrojoną cukinie i jabłka dokładamy do risotta.
Na samym końcu doprawiamy do smaku i posypujemy pokrojoną natką pietruszki.