mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Karotka z porami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczny i elegancki dodatek do potraw z drobiu.

Karotka z porami

Składniki:

Karotka z porami

 

  • 500g mrożonej karotki
  • 2 pory
  • 3 łyżki oleju
  • 4 łyżki mleka
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka curry
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Karotka z porami
Pory należy bardzo dokładnie umyć. Następnie odciąć ciemnozielone końce, a białe pokroić w krążki. Karotkę wyjąć z opakowania, włożyć do garnka, podlać olejem i mlekiem, posolić,przykryć i odstawić aby się rozmroziła. Gdy karotka się rozmrozi dodać pory, zagotować, dusić 15minut. Doprawić curry i pieprzem, wymieszać.

Tagi:

karotka pory