Sposób przygotowania:
Karp smażony
Karpia sprawić,następnie pokroić w kawałki, posolić, włożyć do naczynia, ułożyć plasterki obranej cebuli i wstawić do lodówki na 3 godziny.
Po tym czasie rybę wyjąć, usunąć cebulę, a kawałki ryby obtaczać w rozbełtanym jajku z odrobiną przyprawy do ryb, a następnie panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką pszenną.
Smażyć na mocno rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju z każdej strony na złoty kolor.
Podawać z plasterkami cytryny.
Po tym czasie rybę wyjąć, usunąć cebulę, a kawałki ryby obtaczać w rozbełtanym jajku z odrobiną przyprawy do ryb, a następnie panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką pszenną.
Smażyć na mocno rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju z każdej strony na złoty kolor.
Podawać z plasterkami cytryny.
gusia1000