Sposób przygotowania:
Pieczone kotlety rybne z papryką
Umytego morszczuka pokroić w drobną kostkę. Paprykę umyć, wykroić gniazdo nasienne, poszatkować.
Bułkę przekroić, namoczyć całą w mleku. Rybę wymieszać z papryką, dodać bułkę, ser żółty i jajka.
Dorzucić przyprawy i wsypać tyle bułki tartej, aby masa była na tyle kleista, żeby móc formować z niej kotleciki. Tak przygotowane układać na blasze i piec w temp. 180 stopni Celsjusza przez ok. 35-40 minut.
Bułkę przekroić, namoczyć całą w mleku. Rybę wymieszać z papryką, dodać bułkę, ser żółty i jajka.
Dorzucić przyprawy i wsypać tyle bułki tartej, aby masa była na tyle kleista, żeby móc formować z niej kotleciki. Tak przygotowane układać na blasze i piec w temp. 180 stopni Celsjusza przez ok. 35-40 minut.
danielek