Sposób przygotowania:
Moje spaghetti bolognese
1. Cebulę pokroiłam w kosteczkę i zeszkliłam na oleju
2. Marchewkę starłam na tarce i wrzuciłam do cebulki
3. Mielone wrzuciłam tam również, dodałam czosnek i smażyłam przez kilka minut.
4. Chilli pozbawiłam pestek, drobno pokroiłam i dołożyłam do smażącej się masy mięsnej.
5. Dodałam groszek, zalałam pomidorami z puszki, zmniejszyłam ogień i dusiłam przez chwilę
6. Dodałam przyprawy: słodką i wędzona paprykę, sól, pieprz, oregano i bazylię.
7. Wrzuciłam starty ser i pietruszkę, chwilę jeszcze mieszałam na ogniu i gotowe!
2. Marchewkę starłam na tarce i wrzuciłam do cebulki
3. Mielone wrzuciłam tam również, dodałam czosnek i smażyłam przez kilka minut.
4. Chilli pozbawiłam pestek, drobno pokroiłam i dołożyłam do smażącej się masy mięsnej.
5. Dodałam groszek, zalałam pomidorami z puszki, zmniejszyłam ogień i dusiłam przez chwilę
6. Dodałam przyprawy: słodką i wędzona paprykę, sól, pieprz, oregano i bazylię.
7. Wrzuciłam starty ser i pietruszkę, chwilę jeszcze mieszałam na ogniu i gotowe!