Sposób przygotowania:
Wigilijny karp smażony a`la Igraszki
Karpia oczyszczamy, osuszamy lekko solimy i pieprzymy. Na talerz wybijamy jajka, rozkłócamy je, lekko solimy i pieprzymy. Na drugi talerz wsypujemy bułkę tartą. Na patelni rozpuszczamy masło klarowane.
Karpia obtaczamy w jajku a potem w bułce tartej, kładziemy na rozgrzanej patelni i smażymy po 3-5 minut z każdej strony lub do momentu kiedy karp nabierze pięknego złotego koloru.
Obsmażonego karpia przekładamy na blachę do pieczenia wyłożona pergaminem, lub posmarowaną masłem i wstawiamy go do piekarnika nagrzanego do 100 stopni na 20-30 minut.
Upieczonego karpia serwujemy od razu, smacznego.
Karpia obtaczamy w jajku a potem w bułce tartej, kładziemy na rozgrzanej patelni i smażymy po 3-5 minut z każdej strony lub do momentu kiedy karp nabierze pięknego złotego koloru.
Obsmażonego karpia przekładamy na blachę do pieczenia wyłożona pergaminem, lub posmarowaną masłem i wstawiamy go do piekarnika nagrzanego do 100 stopni na 20-30 minut.
Upieczonego karpia serwujemy od razu, smacznego.
ambar.bydgoszcz.pl