Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Karp smażony w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Mój ulubiony karp przyrządzony nieco inaczej. Mnie bardzo smakował, dlatego polecam ten przepis do wypróbowania.

Karp smażony w panierce

Składniki:

Karp smażony w panierce

 

Sposób przygotowania:

Karp smażony w panierce
Wypatroszonego karpia pozbawić kręgosłupa, pokroić na kawałki. Oprószyć przyprawą do ryb, solą oraz pieprzem. Cebulkę i czosnek pokroić w plastry. Rybkę przełożyć cebulą i czosnkiem, odstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjąć, obtoczyć w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu na rumiano.