iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kasza gryczana z kapustką włoską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kasza gryczana z kapustką włoską i papryką

Kasza gryczana z kapustką włoską

Składniki:

Kasza gryczana z kapustką włoską

 

  • 1 woreczek kasa gryczana,
  • 1/4 szt kapusta włoska,
  • 1 szt cebula,
  • 1/2 szt papryka czerwona,
  • 1 laska kiełbasa,
  • 2 łyżeczki papryka słodka,
  • 1 łyżka olej kujawski,
  • przyprawa uniwersalna

 

Sposób przygotowania:

Kasza gryczana z kapustką włoską
Kaszę gryczana gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie . Studzimy . Kapustę włoską myjemy osuszamy kroimy jak na bigos i gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . PO ugotowaniu odcedzamy.Paprykę myjemy usuwamy gniazdo nasienne ,cebule obieramy Na patelni podsmażamy posiekaną cebulką. Gdy cebulka się zarumieni dodajemy na patelnie paprykę w proszku mieszamy . Dodajemy pokrojona paprykę .Podsmażamy chwile . Dodajemy pokrojoną kiełbasę . Smażymy . Teraz dodajemy kapustę dobrze mieszamy . dusimy chwilę .Na koniec dodajemy kasze .Mieszamy .doprawiamy pieprzem ,sola do smaku .