Sposób przygotowania:
Kasza jaglana z owocami i płatkami kokosa
Kaszę dokładnie wypłukać na sitku, a następnie przelać wrzątkiem. Zalać dwiema szklankami wody i gotować na sypko około 15 minut.
Śliwki myjemy, przekrawamy na pół, usuwamy pestki. Brzoskwinię również myjemy, kroimy na pół, a następnie w kostkę.
Naczynie smarujemy tłuszczem, wkładamy ugotowane kaszę, śliwki oraz kawałki brzoskwiń. Następnie posypujemy cynamonem, płatkami kolosa, dodajemy miód oraz kawałeczki masła.
Na koniec polewamy śmietanką. Zapiekamy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Smacznego:-)
Śliwki myjemy, przekrawamy na pół, usuwamy pestki. Brzoskwinię również myjemy, kroimy na pół, a następnie w kostkę.
Naczynie smarujemy tłuszczem, wkładamy ugotowane kaszę, śliwki oraz kawałki brzoskwiń. Następnie posypujemy cynamonem, płatkami kolosa, dodajemy miód oraz kawałeczki masła.
Na koniec polewamy śmietanką. Zapiekamy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Smacznego:-)