Sposób przygotowania:
Kasza jaglana z pokrzywąETAP 1

Kaszę jaglaną gotujemy na sypko. Ugotowaną delikatnie studzimy.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w ćwiartki.
ETAP 2

Pokrzywę sparzamy gotującą wodą. Gotową odsączamy wody i kroimy na mniejsze części.
Ser feta kroimy w kostkę, a szczypiorek drobno siekamy.
ETAP 3

Cebulę obieramy, kroimy w piórka i przysmażamy na oleju. Między czasie mięso kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą do kurczaka i dodajemy do cebuli. Pod koniec smażenia dodajemy pokrzywę.
ETAP 4

Paprykę kroimy w kostkę
ETAP 5

Tak przygotowane składniki: kaszę, ser, szczypiorek, jajka, filet z pokrzywą i paprykę umieszczamy w jednej misce. Całość delikatnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
Danie porcjujemy i podajemy.
SylaUla