pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kasza jęczmienna skwarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

bardziej syta kasza np. do lekkiego gulaszu.

Kasza jęczmienna skwarkowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kasza jęczmienna skwarkowa

 

Sposób przygotowania:

Kasza jęczmienna skwarkowa
Kaszę jęczmienną bardzo dokładnie płuczę. Wsypuję do rondelka i wlewam wodę. Solę. Dodaję łyżkę usmażonych skwarek (takich ze swojskiego smalcu) i na dużym ogniu zagotowuję. Następnie ogień zmniejszam i gotuję do momentu wyparowania („wypicia”) całej wody z rondelka.
Kasza jęczmienna skwarkowa
Kaszę jęczmienną płuczę i zalewam wodą. Gotuę.
Kasza jęczmienna skwarkowa
Skwarki pozostałe z wytapiania smalcu nabieram na łyżkę
Kasza jęczmienna skwarkowa
Skwarki dodaję do gotującej się kaszy