Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 724]

Kasza manna z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taka kasza z rabarbarem to dobry pomysł na smaczne śniadanie na ciepło. Można jeszcze dodać łyżkę wiórków kokosowych.

Kasza manna z rabarbarem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kasza manna z rabarbarem

 

  • mleko 1 szklanka
  • kasza manna 2,5 łyżki
  • rabarbar 2 łodygi
  • cukier brązowy 2 łyżki
  • olej kokosowy extra virgin 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Kasza manna z rabarbarem
Rabarbar dokładnie myjemy i osuszamy, a następnie kroimy w plasterki. W małym garnku zagotowujemy mleko, dodajemy kaszę mannę, mieszamy i gotujemy do momentu, aż zgęstnieje.

W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy, wrzucamy rabarbar i posypujemy go brązowym cukrem. Dusimy około 6-7 minut, aż rabarbar będzie miękki.

Dodajemy rabarbar do kaszy, mieszamy i od razu nakładamy na talerz.
Kasza manna z rabarbarem
Rabarbar dokładnie myjemy i osuszamy, a następnie kroimy w plasterki.
Kasza manna z rabarbarem
W małym garnku zagotowujemy mleko, dodajemy kaszę mannę i gotujemy do momentu, aż zgęstnieje.
Kasza manna z rabarbarem
W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy, wrzucamy rabarbar i posypujemy go brązowym cukrem.
Kasza manna z rabarbarem
Dodajemy rabarbar do kaszy, mieszamy i od razu nakładamy na talerz.