Sposób przygotowania:
Deser ryżowy z rabarbarem
Gotujemy ryż na mleku. Pod koniec gotowania dodajemy masło. Obieramy i kroimy banany. Ścieramy czekoladę. Obieramy rabarbar i kroimy go w 2 cm kawałki. Wykładamy rabarbar na patelnię z dodatkiem miodu. Przesmażamy go krótko, tak by się nie rozpadł. Studzimy.
Do pucharków wkładamy po łyżce ryżu, łyżce rabarbaru, oprószamystarta czekoladą. Na górę rozkładamy drugą łyżkę ryżu a nastepnie plasterki banana. Na środku wykładamy rabarbar, polewamy powstałym rabarbarowym syropem. Posypujemy desery startą czekoladą i dekorujemy listkami mięty.
Do pucharków wkładamy po łyżce ryżu, łyżce rabarbaru, oprószamystarta czekoladą. Na górę rozkładamy drugą łyżkę ryżu a nastepnie plasterki banana. Na środku wykładamy rabarbar, polewamy powstałym rabarbarowym syropem. Posypujemy desery startą czekoladą i dekorujemy listkami mięty.