Sposób przygotowania:
Kasza manna z sosem czekoladowym
Mleko przelać do garnka, dodać do niego cukier waniliowy, zagotować. Jak mleko zacznie się gotować, wsypywać do niego powoli kaszę, cały czas mieszając. Kaszę gotować na małym ogniu ok. 3 minuty, nie przerywając mieszania. Dwie kokilki opłukać zimną wodą, przełożyć do nich kaszę i odstawić na ok. 20 minut. W tym czasie przygotować sos. Palmę przełożyć do garnka. Dodać do niej cukier, kakao i wodę. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż wszystko się połączy (nie trzeba gotować). Sos przestudzić. Sos wylać na talerzyki. Kaszę delikatnie wyjąć z kokilek (odwracając je do góry dnem), ułożyć na sosie. Na wierzchu polać odrobiną sosu i oprószyć wiórkami kokosowymi. Podawać od razu po przygotowaniu.