Sposób przygotowania:
Kasza pęczak z kiełbasą i żółtym seremETAP 1:
Kaszę przepłukać zimną wodą i wrzucić do garnka. Zalać 1,5 szklanki wody, posolić i ugotować do miękkości. Odcedzić.
W międzyczasie pokroić kiełbasę w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Cebulę i kiełbasę przesmażyć na łyżce oleju. Dodać odcedzona kaszę. Wymieszać. Dodać natkę pietruszki. Doprawić solą. Chwilę przesmażyć. Na koniec posypać serem.
Gdy się rozpuści przełożyć na talerz.
![Kasza pęczak z kiełbasą i żółtym serem Kasza pęczak z kiełbasą i żółtym serem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kasza-peczak-z-kielbasa-i-zoltym-serem-580367.jpg)
![Kasza pęczak z kiełbasą i żółtym serem Kasza pęczak z kiełbasą i żółtym serem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kasza-peczak-z-kielbasa-i-zoltym-serem-580368.jpg)
![Kasza pęczak z kiełbasą i żółtym serem Kasza pęczak z kiełbasą i żółtym serem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kasza-peczak-z-kielbasa-i-zoltym-serem-580369.jpg)
![Kasza pęczak z kiełbasą i żółtym serem Kasza pęczak z kiełbasą i żółtym serem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kasza-peczak-z-kielbasa-i-zoltym-serem-580370.jpg)