Sposób przygotowania:
Miruna zapiekana z wędzonym twarogiem i śmietaną
Filety z miruny myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na kawałki, nacieramy pieprzem oraz solą i układamy w dwóch niewielkich naczyniach żaroodpornych.
Łączymy śmietanę z oliwą i sokiem z cytryny. Mieszamy i zalewamy sosem rybę.
Wędzony twaróg kruszymy lub kroimy w kostkę i posypujemy nim wierzch dania.
Pieczemy przez około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Gotowe danie posypujemy obficie posiekanym szczypiorkiem.
Łączymy śmietanę z oliwą i sokiem z cytryny. Mieszamy i zalewamy sosem rybę.
Wędzony twaróg kruszymy lub kroimy w kostkę i posypujemy nim wierzch dania.
Pieczemy przez około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Gotowe danie posypujemy obficie posiekanym szczypiorkiem.