Sposób przygotowania:
Miruna zapiekana z wędzonym twarogiem i śmietaną
Filety z miruny myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na kawałki, nacieramy pieprzem oraz solą i układamy w dwóch niewielkich naczyniach żaroodpornych.
Łączymy śmietanę z oliwą i sokiem z cytryny. Mieszamy i zalewamy sosem rybę.
Wędzony twaróg kruszymy lub kroimy w kostkę i posypujemy nim wierzch dania.
Pieczemy przez około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Gotowe danie posypujemy obficie posiekanym szczypiorkiem.
Łączymy śmietanę z oliwą i sokiem z cytryny. Mieszamy i zalewamy sosem rybę.
Wędzony twaróg kruszymy lub kroimy w kostkę i posypujemy nim wierzch dania.
Pieczemy przez około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Gotowe danie posypujemy obficie posiekanym szczypiorkiem.
![Miruna zapiekana z wędzonym twarogiem i śmietaną Miruna zapiekana z wędzonym twarogiem i śmietaną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miruna-zapiekana-z-wedzonym-twarogiem-i-smietana-580295.jpg)
![Miruna zapiekana z wędzonym twarogiem i śmietaną Miruna zapiekana z wędzonym twarogiem i śmietaną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miruna-zapiekana-z-wedzonym-twarogiem-i-smietana-580296.jpg)
![Miruna zapiekana z wędzonym twarogiem i śmietaną Miruna zapiekana z wędzonym twarogiem i śmietaną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miruna-zapiekana-z-wedzonym-twarogiem-i-smietana-580298.jpg)
![Miruna zapiekana z wędzonym twarogiem i śmietaną Miruna zapiekana z wędzonym twarogiem i śmietaną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miruna-zapiekana-z-wedzonym-twarogiem-i-smietana-580299.jpg)