Sposób przygotowania:
Kasza pęczak z papryką, łososiem i awokado
Kaszę pęczak ugotować w wodzie z dodatkiem odrobiny soli do miękkości około 20 minut.
Awokado obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Paprykę umyć i pozbyć się nasion, pokroić w kostkę.
Awokado obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Paprykę umyć i pozbyć się nasion, pokroić w kostkę.
Rukolę umyć i osuszyć, szczypiorek umyty pokroić drobno.
Na talerz wyłożyć kaszę pęczak, dodać pokrojone awokado, paprykę i łososia i rukolę. Skropić sokiem z cytryny. Dodać pomidory pokrojone w plastry, szczypiorek i polać oliwą z suszonych pomidorków.
Przyprawić bazylią i pieprzem, podawać zaraz po przygotowaniu.
Na talerz wyłożyć kaszę pęczak, dodać pokrojone awokado, paprykę i łososia i rukolę. Skropić sokiem z cytryny. Dodać pomidory pokrojone w plastry, szczypiorek i polać oliwą z suszonych pomidorków.
Przyprawić bazylią i pieprzem, podawać zaraz po przygotowaniu.