Sposób przygotowania:
Kasza pęczak z serem i szpinakiem
Kaszę pęczak wrzucić na wrzącą wodę i posolić według uznania. Gotować do miękkości kaszy, ja przygotowałem z saszetki. Szpinak umyć dokładnie i osuszyć w wirówce do sałaty jeżeli przygotowujemy ze świeżego. Cebulkę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni z dodatkiem odrobiny tłuszczu.
Dodać też ząbek czosnku rozgnieciony i podsmażyć minutę. Dołożyć na patelnie szpinak pokrojony drobno lub mrożony i dusić do miękkości, dodając mleka lub jogurtu . Dusić do miękkości składników, przyprawić do smaku pieprzem i solą. Dołożyć do tego ugotowaną kaszę, wymieszać i wkruszyć biały ser.
Wykładać na talerze i podawać zaraz po przygotowaniu.
Dodać też ząbek czosnku rozgnieciony i podsmażyć minutę. Dołożyć na patelnie szpinak pokrojony drobno lub mrożony i dusić do miękkości, dodając mleka lub jogurtu . Dusić do miękkości składników, przyprawić do smaku pieprzem i solą. Dołożyć do tego ugotowaną kaszę, wymieszać i wkruszyć biały ser.
Wykładać na talerze i podawać zaraz po przygotowaniu.