frank55

frank55

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 55]

Kasza pęczak z serem i szpinakiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 180
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mieszanka - czyli kasza pęczak wymieszana z białym serem i szpinakiem to bardzo dobre i zdrowe danie.

Kasza pęczak z serem i szpinakiem

Składniki:

Kasza pęczak z serem i szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Kasza pęczak z serem i szpinakiem
Kaszę pęczak wrzucić na wrzącą wodę i posolić według uznania. Gotować do miękkości kaszy, ja przygotowałem z saszetki. Szpinak umyć dokładnie i osuszyć w wirówce do sałaty jeżeli przygotowujemy ze świeżego. Cebulkę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni z dodatkiem odrobiny tłuszczu.

Dodać też ząbek czosnku rozgnieciony i podsmażyć minutę. Dołożyć na patelnie szpinak pokrojony drobno lub mrożony i dusić do miękkości, dodając mleka lub jogurtu . Dusić do miękkości składników, przyprawić do smaku pieprzem i solą. Dołożyć do tego ugotowaną kaszę, wymieszać i wkruszyć biały ser.

Wykładać na talerze i podawać zaraz po przygotowaniu.