Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kopertki z indyka z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety z obłędnym nadzieniem, nie mają sobie równych, same rozpływają się w ustach. Kiedy przygotowałam je po raz pierwszy, ledwie zdążyłam spróbować. Zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Kilka prostych składników i pyszne kopertki są gotowe.

Kopertki z indyka z jajkiem

Składniki:

Kopertki z indyka z jajkiem

 

  • 1 kg fileta z indyka
  • 3 łyżka ketchupu
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • Olej do smażenia
  • 5 dag sera żółtego w plastrach
  • 2 jajka
  • Bułka tarta do panierki
  • Sól
  • Pieprz
  • pęczek szczypiorku

Sposób przygotowania:

Kopertki z indyka z jajkiem

I

Kopertki z Indyka z jajkiem
Przygotowanie mięsa, myjemy, osuszamy, rozbijamy, ukłdamy na każdym kawałku farsz z jajka, sera oraz szczypiorku.

1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam, Doprawiam pieprzem oraz solą. Jajka obieram, kroję w cząstki.
2. Każdy plaster mięsa przykrywam połową plastra żółtego sera, polewam ketchupem, układam po cząstce ugotowanego jajka i posypuje drobno posiekanym szczypiorkiem.

II

Kopertki z Indyka z jajkiem
Zwijamy mięso w koperki, panierujemy i smażymy na rozgrzanym oleju,

3. Mięso zwijam w kopertki, panieruję w bułce tartej, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
4. Kopertki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

III

5. Gotowe.
6. Smacznego.