lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Kaszanka domowej roboty z Grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kaszanka wyszła przepyszna robiłam specjalnie na grilla :)

Kaszanka domowej roboty z Grilla

Składniki:

Kaszanka domowej roboty z Grilla

 

  • wątróbka wieprzowa 1kg
  • krew 4szklanki
  • mięso okrawki 600 g dałam mięso z karkówki
  • kasza gryczana 2 kg
  • majeranek 2 łyżeczki
  • podgardle 500 g
  • jelita wieprzowe cienkie | 20 szt
  • sól i pieprz do smaku
  • woda
  • liść laurowy 3 szt
  • ziele angielskie 3 szt
  • czosnek 4 ząbki

Sposób przygotowania:

Kaszanka domowej roboty z Grilla
Mięso okrawki (Karkówka ),podgardle majeranek,ziele angielskie , liść laurowy zalać wodą tak aby przykryć i gotować na wolnym ogniu aż do miękkości. Przed końcem ugotowania wrzucamy wątrobę i chwilkę gotujemy, jakieś z 15 minut Teraz przecedzamy przez sitko . Wywar przyda nam się do kaszy 1 szk.kaszy musi być 2 szk.płynu.Gotuje jakby na parze do garnka wlewam wodę i wstawiam drugi garnek na ten pierwszy z kasza i wywarem rosołowym i gotuje tak . Teraz miele mięso ugotowane i dodaje do ugotowanej kaszy na wywarze rosołowym , dodaje krew i mieszam i czosnek sprasowany Teraz wystarczy nadziewać flaki przez maszynkę do nabijania i skręcać je co kawałek tak powstaje nam kaszanka . Kaszankę włożyć do ciepłej wody, doprowadzić do wrzenia i parzyć około 40 minut i wyłożyć do wystudzenia potem do lodówki na drugi dzień jest gotowa na grilla pycha polecam ja grillowałam w foli aluminiowej