Sposób przygotowania:
Kaszanka domowej roboty z Grilla
Mięso okrawki (Karkówka ),podgardle majeranek,ziele angielskie , liść laurowy zalać wodą tak aby przykryć i gotować na wolnym ogniu aż do miękkości. Przed końcem ugotowania wrzucamy wątrobę i chwilkę gotujemy, jakieś z 15 minut Teraz przecedzamy przez sitko . Wywar przyda nam się do kaszy 1 szk.kaszy musi być 2 szk.płynu.Gotuje jakby na parze do garnka wlewam wodę i wstawiam drugi garnek na ten pierwszy z kasza i wywarem rosołowym i gotuje tak . Teraz miele mięso ugotowane i dodaje do ugotowanej kaszy na wywarze rosołowym , dodaje krew i mieszam i czosnek sprasowany Teraz wystarczy nadziewać flaki przez maszynkę do nabijania i skręcać je co kawałek tak powstaje nam kaszanka . Kaszankę włożyć do ciepłej wody, doprowadzić do wrzenia i parzyć około 40 minut i wyłożyć do wystudzenia potem do lodówki na drugi dzień jest gotowa na grilla pycha polecam ja grillowałam w foli aluminiowej