Sposób przygotowania:
Kaszanka grillowana w boczku i kapuście
Kapustę kiszoną opłukać jeżeli jest zbyt mocno kwaśna. Następnie przegotować kilka minut z dodatkiem obranej pokrojonej na ćwiartki cebuli oraz obranego pokrojonego czosnku oraz z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego, a także odrobiną pieprzu i przyprawy uniwersalnej.
Po ugotowaniu odcedzić następnie na kawałkach foli ułożyć porcję ugotowanej kapusty, na kapustę położyć plaster boczku wędzonego na to kaszankę.
Folię zwinąć. Kaszankę ułożyć na ruszcie grilla i grillować wolno około 20 - 30 minut, co jakiś czas obracając kaszankę.
Po ugotowaniu odcedzić następnie na kawałkach foli ułożyć porcję ugotowanej kapusty, na kapustę położyć plaster boczku wędzonego na to kaszankę.
Folię zwinąć. Kaszankę ułożyć na ruszcie grilla i grillować wolno około 20 - 30 minut, co jakiś czas obracając kaszankę.
pyszalka
BozenaMatuszczyk
Miło mi dziękuję;)Jest bardzo smaczna.;)
gusia1000