Sposób przygotowania:
Szaszłyki warzywne z polędwiczką wieprzową
Na samym początku polędwiczkę wieprzową opłukać, osuszyć i pokroić w większą kostkę albo w plastry (jak kto woli).
Z oliwy, miodu, musztardy i przypraw przygotować marynatę.
Do marynaty włożyć pokrojone kawałki polędwicy, wymieszać i zostawić na 2 godziny w chłodnym miejscu.
Przygotować warzywa.
Pieczarki obrać oderwać ogonki i przekroić na połówki.
Paprykę oczyścić, opłukać, usunąć gniazda nasienne, a następnie pokroić w większe kawałki.
Cukinię opłukać, osuszyć pokroić w plastry.
Cebulę po obraniu pokroić w ćwiartki.
Wszystkie warzywa włożyć do miski skropić oliwą, oprószyć pieprzem i solą.
Na patyczki do szaszłyków nabijać warzywa na przemian z mięsem.
Szaszłyki ułożyć na tacce i położyć na rozgrzanym grillu.
Grillować do miękkości mięska i warzyw co jakiś czas obracając.
Z oliwy, miodu, musztardy i przypraw przygotować marynatę.
Do marynaty włożyć pokrojone kawałki polędwicy, wymieszać i zostawić na 2 godziny w chłodnym miejscu.
Przygotować warzywa.
Pieczarki obrać oderwać ogonki i przekroić na połówki.
Paprykę oczyścić, opłukać, usunąć gniazda nasienne, a następnie pokroić w większe kawałki.
Cukinię opłukać, osuszyć pokroić w plastry.
Cebulę po obraniu pokroić w ćwiartki.
Wszystkie warzywa włożyć do miski skropić oliwą, oprószyć pieprzem i solą.
Na patyczki do szaszłyków nabijać warzywa na przemian z mięsem.
Szaszłyki ułożyć na tacce i położyć na rozgrzanym grillu.
Grillować do miękkości mięska i warzyw co jakiś czas obracając.
redakcja
BozenaMatuszczyk
gusia1000