Sposób przygotowania:
Kaszanka na obiad
Na gorącym smalcu zrumienić na złoto pokrojoną drobno cebulę posypaną cukrem.
Dodać obraną z flaka pokrojoną kaszankę i mieszając usmażyć, pod koniec dodać świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Młode ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, po ugotowaniu odlać z wody i na średnim ogniu szybko odparować.
Ogórki zetrzeć na tarce w plastry, dodać cukier, pieprz mielony, sól, ocet winny, jogurt naturalny, koperek i wymieszać.
Kaszankę podać z ziemniakami, mizerią, posiekanym koperkiem.
Dodać obraną z flaka pokrojoną kaszankę i mieszając usmażyć, pod koniec dodać świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Młode ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, po ugotowaniu odlać z wody i na średnim ogniu szybko odparować.
Ogórki zetrzeć na tarce w plastry, dodać cukier, pieprz mielony, sól, ocet winny, jogurt naturalny, koperek i wymieszać.
Kaszankę podać z ziemniakami, mizerią, posiekanym koperkiem.