Sposób przygotowania:
Złote filety miruny ze skórką
Rybę rozmrażamy, dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Każdy płat kroję na 3 części. Posypuję solą, pieprzem.
Na jeden talerz wysypuje bułkę tartą, na drugi mąkę (ja dałam orkiszową) a na trzeci rozbijam jajka i mieszam z dodatkiem mleka.
Rybę obtaczamy : mąka -jajko-bułka.
Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy.
Kładę rybę i zmniejszam ogień. Smażę na rumiano ze wszystkich stron. Podaję z ulubionymi dodatkami.
Na jeden talerz wysypuje bułkę tartą, na drugi mąkę (ja dałam orkiszową) a na trzeci rozbijam jajka i mieszam z dodatkiem mleka.
Rybę obtaczamy : mąka -jajko-bułka.
Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy.
Kładę rybę i zmniejszam ogień. Smażę na rumiano ze wszystkich stron. Podaję z ulubionymi dodatkami.