patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Złote filety miruny ze skórką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Soczysta i delikatna miruna w złotej,chrupiącej, domowej panierce. Idealna propozycja dania na piątkowy obiad i nie tylko.

Złote filety miruny ze skórką

Składniki:

Złote filety miruny ze skórką

 

Sposób przygotowania:

Złote filety miruny ze skórką
Rybę rozmrażamy, dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Każdy płat kroję na 3 części. Posypuję solą, pieprzem.

Na jeden talerz wysypuje bułkę tartą, na drugi mąkę (ja dałam orkiszową) a na trzeci rozbijam jajka i mieszam z dodatkiem mleka.

Rybę obtaczamy : mąka -jajko-bułka.

Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy.

Kładę rybę i zmniejszam ogień. Smażę na rumiano ze wszystkich stron. Podaję z ulubionymi dodatkami.

Tagi:

danie ryba