BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Kaszanka podsmażana z cebulką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Pyszna kaszanka z dodatkiem cebuli podsmażona na małej ilości masełka smakuje wyśmienicie. Tak przygotowaną kaszankę podałam na kolacje.

Kaszanka podsmażana z cebulką

Składniki:

Kaszanka podsmażana z cebulką

 

  • kaszanka około 600 g,
  • cebula 1 szt. większa,
  • sól,pieprz do smaku,
  • masło klarowne 1 łyżka,

Sposób przygotowania:

Kaszanka podsmażana z cebulką
Kaszanki obieram ze skóry i kroje na mniejsze kawałki. 

Następnie wkładam na patelnię lekko wysmarowaną masłem klarownym.

Kaszankę rozgniatam widelcem aby się lepiej smażyła.

Dodaje pokrojoną cebulę ,doprawiam do smaku w razie potrzeby pieprzem i solą.

Po kilkunastu minutach, kaszanka się przysmaży i jest gotowa do spożycia.

Podaje z chlebkiem lub smażonymi ziemniaczkami.



Kaszanka nadaje się na obiad, jak i na kolacje.

Tagi:

obiad danie