Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Kurczak po indyjsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny i łatwy w przygotowaniu przepis na udka z kurczaka po indyjsku, udka tak przygotowane są soczyste i bardzo smaczne.

Kurczak po indyjsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak po indyjsku

 

Sposób przygotowania:

Kurczak po indyjsku
Olej, miód i przyprawy wymieszać i natrzeć udka, odstawić na 1 h do lodówki. 

Cebulę, czosnek obrać i posiekać.

Udka obsmażyć przez 10 minut na złoty kolor, dodać cebulę i czosnek.

Następnie wlać rosół, dodać pomidory i dusić do miękkości pod przykryciem na małym ogniu.

Kurczaka najlepiej podać z ryżem.
Kurczak po indyjsku
Olej , miód i przyprawy wymieszać i natrzeć udka, odstawić na 1 h do lodówki.
Kurczak po indyjsku
Udka obsmażyć przez 10 minut na złoty kolor
Kurczak po indyjsku
Do usmażonego kurczaka dodać cebulę i czosnek
Kurczak po indyjsku
Następnie wlać rosół , dodać pomidory i dusić do miękkości pod przykryciem na małym ogniu