Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Kurczak po prowansalsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka propozycja na mało czasochłonny obiad z kurczaka. Doskonale smakuje z surówką oraz nowymi małymi ziemniaczkami z koperkiem.

Kurczak po prowansalsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak po prowansalsku

 

Sposób przygotowania:

Kurczak po prowansalsku
Kurczaka umyć , osuszyć i po porcjować. Natrzeć solą , pieprzem , słodką i ostrą papryką.

Czosnek obrać przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem i ziołami.

Marynatą natrzeć kurczaka i odstawić do lodówki na 2 h.

Po 2 godzinach mięso obsmażyć na oleju na złoty kolor a następnie dusić na małym ogniu do miękkości.
Kurczak po prowansalsku
Kurczaka umyć , osuszyć i po porcjować. Natrzeć solą , pieprzem , słodką i ostrą papryką.
Kurczak po prowansalsku
Marynatą natrzeć kurczaka i odstawić do lodówki na 2 h
Kurczak po prowansalsku
Po 2 godzinach mięso obsmażyć na oleju na złoty kolor
Kurczak po prowansalsku
Kurczaka dusić na małym ogniu do miękkości.