Sposób przygotowania:
Polędwiczki drobiowe z warzywami
Polędwiczki kroimy na mniejsze kawałki. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą owocowo-warzywną, przyprawą do mięsa.
Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy cebulę oraz paprykę. Gdy zmiękną dokładamy mięso.
Przesmażamy kilka minut. Dodajemy miód oraz pieczarki.
Gdy wszystko się przesmaży podlewamy wodą. Doprawiamy solą, pieprzem oraz słodką czerwoną papryką.
Podajemy z ugotowanym ryżem. Dekorujemy posiekaną natką pietruszki.
Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy cebulę oraz paprykę. Gdy zmiękną dokładamy mięso.
Przesmażamy kilka minut. Dodajemy miód oraz pieczarki.
Gdy wszystko się przesmaży podlewamy wodą. Doprawiamy solą, pieprzem oraz słodką czerwoną papryką.
Podajemy z ugotowanym ryżem. Dekorujemy posiekaną natką pietruszki.
Beatris