VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Polędwiczki drobiowe z warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Delikatne i kruche mięso drobiowe z nutą słodkiego posmaku. Do tego dodatek uduszonych warzyw, ryż i obiad w pełni gotowy!

Polędwiczki drobiowe z warzywami

Składniki:

Polędwiczki drobiowe z warzywami

 

  • 5 polędwiczek drobiowych
  • 1 łyżka przyprawy owocowo-warzywnej
  • 1 łyżeczka miodu
  • Przyprawa do mięsa
  • ½ czerwonej papryki
  • 1 cebula
  • 7 pieczarek
  • 1 szklanka wody
  • Sól
  • Pieprz
  • Słodka czerwona papryka
  • 100 g ryżu
  • Olej do smażenia
  • Natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Polędwiczki drobiowe z warzywami
Polędwiczki kroimy na mniejsze kawałki. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą owocowo-warzywną, przyprawą do mięsa.

Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy cebulę oraz paprykę. Gdy zmiękną dokładamy mięso.

Przesmażamy kilka minut. Dodajemy miód oraz pieczarki.

Gdy wszystko się przesmaży podlewamy wodą. Doprawiamy solą, pieprzem oraz słodką czerwoną papryką.

Podajemy z ugotowanym ryżem. Dekorujemy posiekaną natką pietruszki.