Sposób przygotowania:
Kurczak trzy smakiETAP 1:
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w paski. Mięso zamarynować z sosie sojowym, przyprawie do kurczaka oraz w słodkiej i ostrej papryce.
Odstawić na minimum 30 min do lodówki.
Na patelni rozgrzać olej kokosowy, usmażyć kurczaka na rumiano. Mięso zdjąć z patelni.
ETAP 2:
Obraną marchew pokroić w słupki, papryki w kostkę, cebulę posiekać drobno.
Na tłuszczu po smażeniu kurczaka smażyć warzywa do momentu, aż stracą swą jędrność.
ETAP 3:
Warzywa oraz kurczaka przełożyć do garnka ( chyba że używamy bardzo głębokiej patelni wtedy możemy pominąć ten krok)
wlać płynne składniki.
Brzoskwinie oraz ananasa pokroić w kostkę, dodać do potrawy. Gotować na wolnym ogniu 10-15 min do miękkości warzyw. Doprawić opcjonalnie solą i pieprzem ja użyłam tylko odrobinę soli.
ETAP 4:
Mąkę ziemniaczaną połączyć z paroma łyżkami gorącego sosu, przelać do garnka, wymieszać.
ETAP 5:
Ryż ugotować wg. przepisu na opakowaniu, gorący sos podawać z ryżem.