Sposób przygotowania:
Kaszanka z papryką
Paprykę oczyścić z pestek, opłukać, kaszankę obrać z flaka.
Drobno pokroić cebulę, paprykę w kostkę, na gorącym smalcu podsmażyć na złocisto cebulę posypaną cukrem, następnie wsypać paprykę i podsmażać z 5 minut co jakiś czas mieszając.
Dodać do cebuli pokrojoną w plastry kaszankę, posypać pieprzem i mieszać do usmażenia się kaszanki do jednolitej masy, posypać koperkiem, podawać z ziemniakami, pieczywem.
Drobno pokroić cebulę, paprykę w kostkę, na gorącym smalcu podsmażyć na złocisto cebulę posypaną cukrem, następnie wsypać paprykę i podsmażać z 5 minut co jakiś czas mieszając.
Dodać do cebuli pokrojoną w plastry kaszankę, posypać pieprzem i mieszać do usmażenia się kaszanki do jednolitej masy, posypać koperkiem, podawać z ziemniakami, pieczywem.