Sposób przygotowania:
Pstrąg i ziemniaki ze szpinakiem, mozzarellą
Ziemniaki obrane pokroić w 0,5 cm talarki, zalać wodą i gotować na lekko twarde, odlać z wody.
Z pstrąga pincetą pousuwać ości, opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Na maśle podsmażyć cebulę, czosnek pokrojone drobno z cukrem na złocisto, dodać odmrożony szpinak, kucharka, pieprz mielony i podsmażać na średnim ogniu do odparowania wody, co jakiś czas zamieszać.
Szpinak wymieszać z pokrojoną mozzarellą i włożyć połowę do pstrąga, wierzch pstrąga natrzeć masłem z solą i zawinąć w folię srebrną, rybę położyć na blaszce z papierem do pieczenia, obok ryby położyć podgotowane ziemniaki, na ziemniaki wyłożyć resztę szpinaku.
Piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec około 40 minut, można pod koniec ziemniaki nakryć papierem do pieczenia aby się nie przypiekło za mocno.
Z pstrąga pincetą pousuwać ości, opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Na maśle podsmażyć cebulę, czosnek pokrojone drobno z cukrem na złocisto, dodać odmrożony szpinak, kucharka, pieprz mielony i podsmażać na średnim ogniu do odparowania wody, co jakiś czas zamieszać.
Szpinak wymieszać z pokrojoną mozzarellą i włożyć połowę do pstrąga, wierzch pstrąga natrzeć masłem z solą i zawinąć w folię srebrną, rybę położyć na blaszce z papierem do pieczenia, obok ryby położyć podgotowane ziemniaki, na ziemniaki wyłożyć resztę szpinaku.
Piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec około 40 minut, można pod koniec ziemniaki nakryć papierem do pieczenia aby się nie przypiekło za mocno.