WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1922]

Kaszanka z patelni z kukurydzą i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kaszanka smażona na patelni z cebulą, kukurydzą konserwowa i żółtym serem. Proste i szybkie danie, sycące.

Kaszanka z patelni z kukurydzą i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kaszanka z patelni z kukurydzą i serem

 

  • 0,5 cebuli
  • 1-2 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1 pętko kaszanki
  • 1 plaster żółtego sera
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kaszanka z patelni z kukurydzą i serem

ETAP 1:

Na patelni rozgrzać trochę oleju. Wrzucić drobno posiekaną cebulę i smażyć ją do zrumienienia.

Dodać odsączona kukurydzę i razem chwilę przesmażyć. Dodać obraną ze skórki i pokrojoną na kawałki kaszankę. Smażyć pod przykryciem aż kaszanka się rozpadnie. Na koniec posypać drobno posiekanym serem i smażyć aż się rozpuści.

Podawać z pieczywem.

Kaszanka z patelni z kukurydzą i serem
Kaszanka po usmażeniu na patelni z warzywami i serem
Kaszanka z patelni z kukurydzą i serem
Pokrojony drobno żółty ser dodany na patelnię
Kaszanka z patelni z kukurydzą i serem
Pokrojona kaszanka dodana do cebuli i kukurydzy
Kaszanka z patelni z kukurydzą i serem
Cebula drobno posiekana zeszklona na patelni