Sposób przygotowania:
Kasztany jadalne
Umyte kasztany osuszyć za pomocą ręcznika kuchennego. Ułożyć je na desce do krojenia (płaską stroną) i ponacinać nożem, aby powstało nacięcie w kształcie X. Poprzekładać do garnka (nacięciem do dołu) i zalać wrzątkiem.
Kasztany gotować około 15 minut. Podczas gotowania powinny obrócić się na drugą stronę. Odcedzić i ułożyć na blasze do pieczenia (nacięciem do góry).
Piec około 15-20 minut w 200 stopniach. Ostudzić i obrać ze skorupki. Można delikatnie posolić.
Kasztany gotować około 15 minut. Podczas gotowania powinny obrócić się na drugą stronę. Odcedzić i ułożyć na blasze do pieczenia (nacięciem do góry).
Piec około 15-20 minut w 200 stopniach. Ostudzić i obrać ze skorupki. Można delikatnie posolić.